Enter your keyword

Idees de calendari d’advent

Idees de calendari d’advent

Actualment el Nadal comença amb l’encesa de les llums dels carrers de les ciutats, és llavors que les botigues guarneixen els seus aparadors i comencen les fires nadalenques. Comença el compte enrere per tenir a punt els menús de les festes i tots els regals enllestits. I què millor forma de fer aquest compte enrere que amb un calendari d’advent?

L’advent és el període de temps en el que ens preparem per celebrar el Nadal. Són moltes les tradicions que, al llarg dels anys, s’han anat desenvolupant al voltant d’aquesta festa. Per exemple, aquí, a Catalunya, durant l’advent donem de menjar al tió. Una altra tradició d’aquestes festes que darrerament està arrelant força és la de fer servir calendaris per saber quants dies falten per Nadal.

Un calendari d’advent és un calendari de “compte enrere”. Aquesta mena de calendaris eren molt freqüents quan molta gent no sabia comptar, i eren usats abans de les festivitats importants, com Nadal, Pasqua, Tots sants, etc… Podien tenir diverses formes, però tots tenen en comú haver de canviar alguna cosa (obrir una finestra, tallar un sobre, encendre un llum, …) cada dia fins que arriba el dia assenyalat.

Hi ha molts tipus de calendaris d’advent, normalment són petites caixes o sobres on es guarden sorpreses (xocolatines, dolços, regalets, …) que es van descobrint dia a dia i són les delícies dels nens de la casa (i no tan nens, jejeje). El podeu comprar o si teniu ganes de treballar una mica el podeu fer vosaltres mateixos.


Aquí teniu unes quantes idees per fer calendaris d’advent, un bon recull de propostes fantàstiques que estic segura us ajudaran a planejar el Nadal.Nosaltres ja hem començat a preparar el nostre … i vosaltres, a què espereu?